Κατηγορίες
Κείμενα

ΣΤΗΝ ΥΓ€ΙΑ ΜΑΣ

δημοσια νοσοκομεια αρνουνται να περιθαλψουν ετοιμογεννες,επειδη δεν εχουν να πληρωσουν. πολλες ωρες αναμονης στα δημοσια νοσοκομεια,ελλειψεις σε ιατρικα αναλωσιμα(μηχανηματα εως γαντια),ραντζα στους διαδρομους των νοσοκομειων,ελλειψη σε γιατρους και νοσοκομειακο προσωπικο,αθλιες συνθηκες νοσηλειας. αποκλεισμος στην ιατροφαρμακευτικη καλυψη ενος μεγαλου κοινωνικου κομματιου.
ψυχιατρικη μεταρρυθμιση ενα συστημα που γεννα ψυχολογικη βια,μεσαιωνικα βασανιστηρια(καθηλωσεις,εγκλεισμοι,κατασταλτικα φαρμακα),ανεξιτηλα κοινωνικα στιγματα,ενα αιμοσταγες συστημα υγειας που απαξιωνει την ψυχικη υγεια που σχεδον την καταργει,μειωνεται ο μικρος αριθμος προσωπικου,μετατρεπει σε πειραματοζωα τους ασθενεις και ακυρωνει τα δικαιωματα τους.
χαρατσια με την επιβολη πληρωμης σε καθε ιατρικη πραξη και εξεταση,με εισιτηριο εισοδου στο νοσοκομειο,τεραστια αυξηση σοκ τιμων στα νοσηλια στα νοσοκομεια. λιστες αναμονης στα ιατρεια.
*δημιουργια ελευθερων κοινωνικων ιατρειων στα χωρια και τις γειτονιες μας.
*η ιατρικη επιστημη να τεθει αφιλοκερδως στην υπηρεσια της κοινωνιας και της ανθρωπινης υγειας.
*μεριμνα και προνοια και οχι φιλανθρωπια για τους ηλικιωμενους-ανθρωπους με βαρια προβληματα υγειας και για τους αδυναμους.
*ελευθερη προσβαση και εξεταση ανεργων-ανασφαλιστων. ελευθερη προσβαση χωρις εισιτηριο-αντιτιμο στα νοσοκομεια-ιατρεια.
*η γεννα δεν ειναι προνομιο για τους πλουσιους,ζηταμε δωρεαν τοκετο,τα λεφτα των τοκοχρεολυσιων να πανε αμεσως στην υγεια.
*η υγεια ειναι δημοσιο αγαθο και πρεπει να παρεχεται ισοτιμα σε ολους και δωρεαν.
η υγεια μας δεν ειναι εμπορευμα.
και εις αλλα με υγεια