Κατηγορίες
Κείμενα

ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΥΤΟΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

το κλείσιμο ενός δημόσιου σχολείου,πανεπιστημίου ή άλλου εκπαιδευτικού ιδρύματος είναι ένα δυσάρεστο γεγονός αφού πληττει την κυριότερη πηγή μετάδοσης γνώσεων και αφορά το σύνολο της κοινωνίας.

η παιδεία του καπιταλισμού σκοπός της είναι να δημιουργήσει επιστήμονες αλλά όχι προσωπικότητες. Μια αστική εκπαίδευση ασφαλώς εμπορευματοποιημένη σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς. Μια βιομηχανία σκέψης,με μηχανισμούς προσαρμοσμένους να εξειδικεύσουν τη γνώση στο ειδικότερο χωρίς να αποκλίνει στο ελάχιστο από τη κυρίαρχη ιδεολογία. Ένα σύστημα που κατά κύριο λόγο έχει συγκροτηθεί από γενίτσαρους-πειθήνια όργανα απόλυτα κατευθυνόμενα,με θρησκευτική προσήλωση,με αυστηρή επιτήρηση και πειθαρχία.

 

να δούμε την γνώση απελευθερωμένη από τα δεσμά του κράτους.

η αλληλέγγυα συνεισφορά γνώσης να αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες και να γίνει όπλο ενάντια στην παροχή καλουπωμένης με στεγανά γνώσης.

Μια γνώση απαλλαγμένη από καριέρες και ιεραρχικές δομές αλλά αντίθετα σχέσεις εξισωμένες και οριζόντιες.

Μια γνώση που παρέχεται με βάση τις ανάγκες του εκπαιδευόμενου χωρίς τη διαδικασία της εξεταστικής μέγγενης,της λαίλαπας των φροντιστηρίων και της διαδικασίας της αξιολόγησης με βάση τα κριτήρια των τεστ και της καλής διαγωγής.

να δούμε τη γνώση μακριά από αθέμιτους ανταγωνισμούς.

Να σταματήσουμε τη ψυχοφθόρα νοοτροπία της πτυχίο-μανίας που καταλήγει διακόσμηση τοίχου.

Η γνώση είναι δικαίωμα ανεξαρτήτου ηλικίας,κοινωνικής τάξης και φύλου.

Αποτελεί εργαλείο χειραφέτησης του μυαλού και είναι ανεξάντλητη πηγή που όλοι οι διψασμένοι οδοιπόροι μπορούν να ικανοποιήσουν αδηφάγα την ανάγκη τους. Μέσα στα πλαίσια της εξερεύνησης είναι πρωτόγονο ένστικτο διαιώνισης του ανθρώπινου είδους αφού όσο ζούμε μαθαίνουμε