Κατηγορίες
Κείμενα

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΟΥΣ

καταστρέφουν παντού.: το φυσικό περιβάλλον, τα ζώα, τη γη και τις ζωές μας, με τις εξορύξεις πετρελαίου και χρυσού, τις τεράστιες βιομηχανίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μόλυνση των θαλασσών.

δεν είναι κάτι το φυσικό η εξόρυξη του μη ανανεώσιμου ορυκτού από τα έγκατα της γης. σαν να είναι ανάγκη όπως το νερό και η τροφή, για την επιβίωση μας.

οι τοπικές κοινωνίες δεν αποφάσισαν για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, που επηρεάζει όλους, εμάς και τους απογόνους μας, το φυσικό μας περιβάλλον και όλα τα είδη ζωής που συνυπάρχουν μαζί μας σε ετούτο το τόπο. Δεν πρόκειται για το μπάζωμα λακκουβας σε κάποιο δρομάκι που εννοείται ότι πρέπει να γίνει και δεν χρειάζεται η συναίνεση όλων των ιονίων νήσων για να γίνει, γιατί δεν επηρεάζει όλους.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα πού θα καθορίσει το βίος γενιών και γενιών. Είναι ένα μεγαλεπήβολο έργο πού με μία στραβή(φυσική καταστροφή, όπως υπερκαταιγιδα η σεισμός, τρομοκρατικό χτύπημα, πόλεμος η ανθρώπινο λάθος-ατύχημα) μπορεί να οδηγήσει στην ολοκληρωτική καταστροφή της ζωής μας στη Κεφαλονιά,Ζάκυνθο,Ηλεία και το Ιόνιο. Όχι πως χρειάζεται να γίνει στραβή εδώ πού τα λέμε. Η μόλυνση είναι στάνταρτ και θα μείνει κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Όπως στάνταρτ θα είναι και η κρατική και παρακρατική τρομοκρατία που θα υποστούμε, καθώς θα έχουν συμφέροντα τα οποία θα τα εξασφαλίσουν με οποιοδήποτε κόστος ή και “παραπλευρη απώλεια”.

Δεν θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας Όπως το παρουσιάζουν η νομίζει κανείς ότι θα δημιουργηθούν καμιά εκατοστή χιλιάδες. Η πραγματικότητα είναι ότι θα είναι ελάχιστες οι θέσεις εργασίας και σε αυτές θα βολέψουν τα ανίψια και τα πατζανάκια τους. Αλλά δεν πα να μας βολέψουν και όλους στη τελική. Το φυσικό μας περιβάλλον, όπως και η ψυχή μας, δεν είναι για πούλημα.

η αποφαση πάρθηκε από λίγους και επιβάλλεται σε όλους. Το ζήτημα είναι να μην τους επιτρέψουμε να λεηλατήσουν της Ζωή μας.

Ο αληθινός πλούτος είναι η φύση, το καθαρό περιβάλλον, είναι η καλή υγεία. Ανάγκες είναι η τροφή, το νερό, είναι η στέγη, η Γη, είναι ο αέρας, η συντροφικότητα. όχι οποιαδήποτε τεχνολογική άνεση μπορεί να μας προσφέρει ο τρόπος ζωής μας, πάντα υπό την απειλή και πάντα σε βάρος ανθρώπου, ζώου και του περιβάλλοντος, και συνεπώς της συνείδησης μας